Rose Garden Residence

Rose Garden Residence

Originally Built for Charles Rand Penney, the new owners of this Buffalo city residence undertook a complete renovation to make the house their own. The work included reversing the work of a previous renovation, revising the dated design, addressing poor circulation within the residence and providing improved access to the ample property.

Both first and second floors underwent extensive renovations to improve livability and handle the day to day grind of not only family life but to provide a residence that is ideal for entertaining. The final design provides separate private areas for individual family members while still maintaining open and easy to use spaces where the family can come together.

The first floor is divided into public and private areas. Large spaces for family life are bathed in natural light and combine to create ample space for entertaining. Two primary axis suitably direct people though the public spaces and lead users out on to the patio and the large pool. A large master suite dominates the private area of the first floor and is placed in the rear of the residence to really give a feeling of solitude and privacy.

The second floor is intended for the family to spend time together, with a large tv lounge with an adjacent small homework area which will transition to a home office as kids get older. Two separate bedroom suites surround the family space providing each family member with there own distinctive individual space.

Photo: Cesar A Cedano/arqpop

Rose Garden Residence

Rose Garden Residence

Originally Built for Charles Rand Penney, the new owners of this Buffalo city residence undertook a complete renovation to make the house their own. The work included reversing the work of a previous renovation, revising the dated design, addressing poor circulation within the residence and providing improved access to the ample property.

Both first and second floors underwent extensive renovations to improve livability and handle the day to day grind of not only family life but to provide a residence that is ideal for entertaining. The final design provides separate private areas for individual family members while still maintaining open and easy to use spaces where the family can come together.

The first floor is divided into public and private areas. Large spaces for family life are bathed in natural light and combine to create ample space for entertaining. Two primary axis suitably direct people though the public spaces and lead users out on to the patio and the large pool. A large master suite dominates the private area of the first floor and is placed in the rear of the residence to really give a feeling of solitude and privacy.

The second floor is intended for the family to spend time together, with a large tv lounge with an adjacent small homework area which will transition to a home office as kids get older. Two separate bedroom suites surround the family space providing each family member with there own distinctive individual space.

Photo: Cesar A Cedano/arqpop

Rose Garden Residence

Rose Garden Residence

Originally Built for Charles Rand Penney, the new owners of this Buffalo city residence undertook a complete renovation to make the house their own. The work included reversing the work of a previous renovation, revising the dated design, addressing poor circulation within the residence and providing improved access to the ample property.

Both first and second floors underwent extensive renovations to improve livability and handle the day to day grind of not only family life but to provide a residence that is ideal for entertaining. The final design provides separate private areas for individual family members while still maintaining open and easy to use spaces where the family can come together.

The first floor is divided into public and private areas. Large spaces for family life are bathed in natural light and combine to create ample space for entertaining. Two primary axis suitably direct people though the public spaces and lead users out on to the patio and the large pool. A large master suite dominates the private area of the first floor and is placed in the rear of the residence to really give a feeling of solitude and privacy.

The second floor is intended for the family to spend time together, with a large tv lounge with an adjacent small homework area which will transition to a home office as kids get older. Two separate bedroom suites surround the family space providing each family member with there own distinctive individual space.

Photo: Cesar A Cedano/arqpop

Rose Garden Residence

Rose Garden Residence

Originally Built for Charles Rand Penney, the new owners of this Buffalo city residence undertook a complete renovation to make the house their own. The work included reversing the work of a previous renovation, revising the dated design, addressing poor circulation within the residence and providing improved access to the ample property.

Both first and second floors underwent extensive renovations to improve livability and handle the day to day grind of not only family life but to provide a residence that is ideal for entertaining. The final design provides separate private areas for individual family members while still maintaining open and easy to use spaces where the family can come together.

The first floor is divided into public and private areas. Large spaces for family life are bathed in natural light and combine to create ample space for entertaining. Two primary axis suitably direct people though the public spaces and lead users out on to the patio and the large pool. A large master suite dominates the private area of the first floor and is placed in the rear of the residence to really give a feeling of solitude and privacy.

The second floor is intended for the family to spend time together, with a large tv lounge with an adjacent small homework area which will transition to a home office as kids get older. Two separate bedroom suites surround the family space providing each family member with there own distinctive individual space.

Photo: Cesar A Cedano/arqpop

Rose Garden Residence

Rose Garden Residence

Originally Built for Charles Rand Penney, the new owners of this Buffalo city residence undertook a complete renovation to make the house their own. The work included reversing the work of a previous renovation, revising the dated design, addressing poor circulation within the residence and providing improved access to the ample property.

Both first and second floors underwent extensive renovations to improve livability and handle the day to day grind of not only family life but to provide a residence that is ideal for entertaining. The final design provides separate private areas for individual family members while still maintaining open and easy to use spaces where the family can come together.

The first floor is divided into public and private areas. Large spaces for family life are bathed in natural light and combine to create ample space for entertaining. Two primary axis suitably direct people though the public spaces and lead users out on to the patio and the large pool. A large master suite dominates the private area of the first floor and is placed in the rear of the residence to really give a feeling of solitude and privacy.

The second floor is intended for the family to spend time together, with a large tv lounge with an adjacent small homework area which will transition to a home office as kids get older. Two separate bedroom suites surround the family space providing each family member with there own distinctive individual space.

Photo: Cesar A Cedano/arqpop